Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Välkommen alla nya studenter

Studenter i Gamla Väster

Här har vi samlat information till dig som just blivit antagen till studier på Malmö högskola. Följ länkarna nedan så missar du inget viktigt. 

Det här behöver du göra innan terminsstarten

  1. Hämta ut din datoridentitet 
  2. Registrera dig på din utbildning 
  3. Kolla upp när din utbildning startar

Praktisk information till dig som är ny

Schema
Hitta rätt sal
Öppettider
Multikort
Utbildningens webbsida
Itslearning
Kursplan och kurslitteratur
Ladok Student
Lånekort
IT-support
Trådlöst nätverk

Det här behöver du göra innan terminsstarten

1. Hämta ut din datoridentitet

Din datoridentitet använder du under hela din studietid för att logga in på datorer och webbverktyg. 

Beställ din datoridentitet här - från och med 5 januari.

Med din datoridentitet kommer du åt Ladok Student där du bland annat ser dina studieresultat och du kan också logga in på Itslearning. Itslearning är den lärplattform används på Malmö högskola. Där kan kursdeltagare och lärare kommunicera med varandra och utbyta dokument. 

När du har en datoridentitet kan du skaffa ett wifi-konto för att komma åt det trådlösa nätverket på högskolan, Eduroam.

2. Registrera dig på din utbildning

Du behöver vara registrerad för att få delta i utbildningen, för att dina lärare ska kunna rapportera in dina studieresultat och för att du ska få ut dina studiemedel. I ditt välkomstmejl hittar du information om hur du registrerar dig på ditt program eller din kurs. På en del utbildningar sker registrering via webben och på andra sköts det manuellt vid upprop/kursstart. Vilket alternativ som gäller dig kan du läsa i ditt välkomstmejl. 

Webbregistrera dig via Ladok Student

Observera: Du måste hämta ut din datoridentitet innan du kan webbregistrera dig på din utbildning. Det gäller även om du läser på distans.  

Om du ångrar dig efter att du har registrerat dig
Har du redan hunnit registrera dig på utbildningen, men inte vill ha din plats eller fullfölja utbildningen ber vi dig att anmäla studieavbrott.

Läs mer om att anmäla studieavbrott 

3. Kolla upp när din utbildning startar

Tid och plats för upprop/introduktionsmöte på din utbildning hittar du i schemat. Schemat publiceras fyra veckor innan kursstart.

Praktisk information till dig som är ny

Studentguiden 2016
Ladda ner Studentguiden

Schema

I schemat hittar du tider och salar för din undervisning. Scheman publiceras fyra veckor före kursstart.

Läs mer om schema här

Hitta rätt sal

Högskolans lokaler finns i fem olika hus som har olika beteckningar i schemat. 

Så här hittar du rätt sal

Hitta med kartappen Mazemap (går även att ladda ner i din app-affär)

Öppettider

Högskolans byggnader har öppet vardagar mellan klockan 8.00-16.30. Som student får du vistas i lokalerna utanför dessa öppettider, alla dagar från kl 6.00-22.00. Du kommer då in med ditt Multikort.

Multikort

Multikortet använder du som studentlegitimation, som lånekort, som passerkort och när du ska kopiera och skriva ut. Kortet är gratis och fungerar som som lånekort automatiskt. (Har du ett lånekort på högskolans bibliotek sedan tidigare behöver du dock aktivera ditt nya Multikort som lånekort i infodisken på biblioteket.)    

Du skaffar ditt Multikort på Orkanenbiblioteket eller på Hälsa och samhälle.

Läs mer om Multikort

Itslearning

Itslearning är lärplattformen där du får viktig information och kommunicerar med din lärare. Det är den viktigaste kontaktvägen mellan dig och dina lärare och du kommer att logga in på Itslearning ofta under din studietid. Det kan ta upp till tre dagar efter att du har hämtat ut din datoridentitet och registrerat dig innan du kan logga in på Itslearning.

Du som läser på distans loggar in i Itslearning för mer information om din kurs. 

Logga in på Itslearning

Kursplan/utbildningsplan och kurslitteratur

I kursplanen/utbildningsplanen står bland annat upplägg på utbildningen, vilka kurser som ingår och kurslitteratur. Om du läser ett program heter det utbildningsplan och kurslitteraturen står i de enstaka kursernas kursplan. Klicka på kursen i utbildningsplanen för att komma till kursplanen och litteraturlistan. 

Sök upp din utbildning här

Om du har en funktionsnedsättning och behöver låna din kurslitteratur som talböcker är du välkommen att kontakta biblioteket. 

Mer information om talböcker 

Ladok Student

I Ladok Student ser du dina studieresultat och hämtar ut studieintyg. Du loggar in på Ladok Student med din datoridentitet.

Logga in i Ladok Student

Lånekort

Ditt Multikort fungerar automatiskt som lånekort på högskolans bibliotek. (Har du ett lånekort på högskolans bibliotek sedan tidigare behöver du dock aktivera ditt nya Multikort som lånekort i infodisken på biblioteket.) 

IT-support

Högskolans IT-support för studenter kallas Helpdesk och du når dem via mejl och telefon.

Kontakta IT-supporten

Trådlöst nätverk - Eduroam

Det trådlösa nätverket för studenter heter Eduroam. Du behöver skaffa ett personligt wifi-konto för att ansluta. Med Eduroam har du även tillgång till internet när du vistas på andra universitet och högskolor och vissa offentliga platser som tågstationer och flygplatser. 

Läs mer om Eduroam och skaffa wifi-konto

Senast uppdaterad av Ida Rosqvist