Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Vill du utveckla en idé?

Är du student och intresserad av innovation och entreprenörskap och bär på en idé som du vill förverkliga? I så fall har Malmö högskola mycket att erbjuda dig. Utbildningar, tävlingar och mötesplatser där du träffar entreprenörer som själv har startat och drivit företag är bara några exempel.

Testa din affärsidé!

leapfrogs_1Leapfrogs finns till för studenter vid Lunds universitet, Malmö högskola, Högskolan Kristianstad och Blekinge Tekniska Högskola. Som student kan du ansöka om finansiering från Leapfrogs för att arbeta med din idé under tre sommarmånader. Sriram Thoppe Rajendran, student på Malmö högskola, fick finansiering för att arbeta med sin affärsidé kring probiotika. Läs intervjun med Sriran här

Mer om Leapfrogs

Prisbelönt innovation

Skapa mötesplatser för lärande, entreprenörskap och utveckling i MKB:s tomma lokaler. Det var idén som gjorde att studenter från master programmet Leadership for Sustainability tog hem första priset i innovationstävlingen Malmö Climathon. Läs mer om deras innovation här.

Kan din idé bli till ett företag?

En bra början på vägen mot eget företag är att gå på Starta företag-dagen. Dagen består av föreläsningar om att starta eget företag och du har också chansen och ställa frågor till representanter från sju myndigheter. Du får också möjlighet att träffa lokala rådgivare som kan hjälpa dig vidare i ditt företagande.

verksamt.se logo

Läs mer och anmäl dig här.

Senast uppdaterad av Anna Bogeskär Brandt