Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Vill du utveckla en idé?

Är du student och intresserad av innovation och entreprenörskap och bär på en idé som du vill förverkliga? I så fall har Malmö högskola mycket att erbjuda dig. Utbildningar, tävlingar och mötesplatser där du träffar entreprenörer som själv har startat och drivit företag är bara några exempel.

Jobba heltid med din affärsidé under sommaren

Leapfrogs ger dig som är student 27 000 kr för heltidsarbete på din idé under juni-augusti. Utöver finansiellt stöd erbjuds du hjälp med affärsutveckling, workshops i bland annat säljpitchning och tillgång till ett stort nätverk av likasinnade.

Sista ansökningsdatum för sommaren 2017 var den 19 mars.

Läs mer om Leapfrogs här

Sriram Thoppe Rajendran, student på Malmö högskola, fick finansiering för att arbeta med sin affärsidé kring probiotika under sommaren 2016.

Läs intervjun med Sriran här

Prisbelönt innovation

Skapa mötesplatser för lärande, entreprenörskap och utveckling i MKB:s tomma lokaler. Det var idén som gjorde att studenter från master programmet Leadership for Sustainability tog hem första priset i innovationstävlingen Malmö Climathon. Läs mer om deras innovation här.

Kan din idé bli till ett företag?

En bra början på vägen mot eget företag är att gå på Starta företag-dagen. Dagen består av föreläsningar om att starta eget företag och du har också chansen och ställa frågor till representanter från sju myndigheter. Du får också möjlighet att träffa lokala rådgivare som kan hjälpa dig vidare i ditt företagande.

verksamt.se logo

Läs mer och anmäl dig här.

Senast uppdaterad av Anna Bogeskär Brandt