Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Allmänhet

Biblioteket är öppet för alla, men du måste vara över 18 år för att få låna. Du kan plugga och låna böcker och filmer, läsa tidskrifter eller dagens tidning eller bara strosa omkring och njuta av atmosfären.

Lånekort

Om du är över 18 år kan du låna på Malmö högskolas bibliotek. Ta med legitimation och kom till något av våra tre bibliotek, så gör vi ett lånekort till dig, det är gratis.
Läs mer om lånetiden för böcker och hur du själv förnyar din lån

Datorer, trådlöst nät och utskrifter

Behöver du använda bibliotekets datorer kan helpdesk på Orkanenbiblioteket eller på Hälsa och samhälle skapa ett besökskonto till dig med inloggning som är giltig i 6 månader. Inloggningen gäller också för bibliotekets trådlösa nät. Besökskontot kan kopplas till utskrifts/kopieringssystemet via PayEx

På biblioteket finns Eduroam - så om du tillhör ett Eduroam-anslutet lärosäte kan du logga in på det trådlösa nätet.

Databaser, e-tidskrifter och e-böcker

Via bibliotekets datorer får du också möjlighet att använda de databaser, elektroniska tidskrifter och böcker som biblioteket prenumererar på. Du kan däremot inte använda dem från din egen dator via det trådlösa nätet eller hemifrån. 

De elektroniska resurser (databaser, e-böcker och e-tidskrifter) som Malmö högskolas bibliotek tillhandahåller får endast användas i icke-kommersiellt studie- eller forskningssyfte. Systematisk nedladdning eller sökning för eller av företag är inte tillåtet. Inloggningsuppgifter är personliga och får inte lämnas ut.

Välkommen till Malmö högskolas bibliotek!

Senast uppdaterad av Maria Brandström