Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Malmö högskola i samhällsdebatten

Malmö högskola är ett engagerat och utåtriktat lärosäte som vill göra skillnad. Här deltar forskare, andra medarbetare och studenter i samhällsdebatten med ett brett perspektiv. På denna sida kan du läsa de senaste inläggen och följa med när forskning, utbildning och åsikter möter samhället.

Ami-Hommel_liten

Satsa mer på forskning i omvårdnad

För att nå ända fram och minimera hälsoklyftorna måste forskning inom omvårdnad prioriteras. Det skriver Ami Hommel med nio andra forskare i Dagens Medicin.

allmannyttan_liten

"Prata om hur det ser ut för barn i Malmö"

I Malmö finns barn som får växa upp för snabbt och för fel. Det är underskott av poliser, för stora klasser och föräldrar som tappat livslusten. Det behövs en starkare vuxenvärld. Sarah Jaziri i SDS.

tallberg_broman_liten

Glöm inte förskolans viktiga roll

Förskolan syftar till att göra vägen mer likartad och skolstarten mer likvärdig. Ändå har förskolan en tendens att hamna under radarn och inte i ett större sammanhang. Ingegerd Tallberg Broman i NSD

sjukhusbild

"Var finns satsningar på sjuksköterskorna?"

Bristen på sjuksköterskor är skriande. I stället för att höja lönerna och förbättra villkoren sänks kraven och andra grupper får ta över. Gunilla Borglin, Ami Hommel och Ania Willman i SvD.

kontorsbyggnad_socialta_lit

Det sociala arbetet får polisiär karaktär

Det har framkommit att socialtjänstemän i Malmö lämnar ut uppgifter till gränspolisen. Det står i direkt konflikt med sociala arbetets profession, skriver åtta forskare i ETC.

Senast uppdaterad av Helena Smitt