Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Malmö högskola i samhällsdebatten

Malmö högskola är ett engagerat och utåtriktat lärosäte som vill göra skillnad. Här deltar forskare, andra medarbetare och studenter i samhällsdebatten med ett brett perspektiv. På denna sida kan du läsa de senaste inläggen och följa med när forskning, utbildning och åsikter möter samhället.

Martin-Grander_liten

Var ska de fattiga bo?

Vad vill staten med allmännyttan? Om man menar allvar med att minska klyftorna behövs en inkluderande bostadspolitik. Martin Grander debatterar i SvD.

Ami-Hommel_liten

"Sänkta kompetenskrav fel väg att gå"

Liberalernas förslag banar vägen för ojämlik vård där de resursstarkaste prioriteras på bekostnad av de resurssvaga,replikerar Ami Hommel och Åsa Andersson i DN.

nordstan-jpg_liten

"Chansa inte på åtgärder mot problem i Nordstan"

Problem i Nordstan behöver inte åtgärder som "känns rätt" för politikerna. Ta reda på vad som fungerar! Joakim Forsemalm och Magnus Johansson SvT/Opinion.

tandgap

"Målet jämlik hälsa i mun och tänder långt borta"

Högkostnadsskyddet har inte påverkat den socio-ekonomiska barriären till tandvård. Hoppas att Henrik Fritzon lyckas förverkliga ambitionen, replikerar Gunilla Klingberg och Björn Klinge i DN.

jonas-olofsson_2liten

"Det räcker inte att tycka synd om de unga"

Vi saknar ett större fokus på vad samhället mer handfast kan bidra med för unga som varken arbetar eller studerar. Jonas Olofsson och Alexandru Panican i Svenska Dagbladet.

Senast uppdaterad av Helena Smitt