Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Samtal: Flykt – Vi har öppnat våra hjärtan, men nu då?

Tid: 2015-11-18 18:00 -- 2015-11-18 19:30
Plats: Moriska Paviljongen, Folkets Park, Malmö
Målgrupp: Öppet för alla


Foto: Anders Hansson

Tisdag 3 november kom 100 gummibåtar från Turkiet till Lesbos. Runt 7 000 personer steg i land. Kalla, blöta och många skrämda. Fem timmars vandring till registreringen i transitlägret väntar dem.

Sverige fortsätter kraftsamla för att på bästa sätt ta hand om de människor som söker sig hit. Men vad ska ske efter att det akuta flyktingmottagandet hittat sina former? Hur ska Sverige tillvarata all ny kompetens som kommer hit? Vad krävs för att erbjuda dem som får asyl möjligheter till jobb och bra skola?

Malmö högskola arrangerar onsdag 18 november ett samtal på temat "Flykt" på Moriska Paviljongen i Malmö.

Gäster:

• Anders Hansson, fotografen som har dokumenterat flyktingar runt om i världen, och gett ut boken "Flykt" och som nu är aktuell med utställningen med samma namn som turnerar i Sverige.
• Hala Mohammed, som själv kom till Sverige från Eritrea som fyraåring, pluggade på Malmö högskola och nu arbetar som ordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund och är vice ordförande för Svenska Röda Korset.
• Pieter Bevelander, migrationsforskare vid Malmö högskola som forskar om integrationsfrågor, flyktingmottagande och medborgarskap.
• Laid Bouakaz, forskare vid Malmö högskola som forskar om nyanlända elever och familjer, mångkulturella skolfrågor och flerspråkighet i skolan.

Samtalsledare:

Cecilia Nebel, frilansjournalist.

När: onsdag 18 november, kl 18.00 – 19.30, dörrarna öppnas kl 17.30
Var: Moriska Paviljongen, Folkets park, Malmö

Välkommen!

Samtalet livestreamas på mah.se/live

Arrangemanget på Facebook

Använd #samtalflykt

Senast uppdaterad av Magnus Jando