Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Anmälan och antagning

Här hittar du information om anmälan och antagning till utbildningar på Malmö högskola.

Anmälan till Malmö högskolas utbildningar gör du online på webbsidan www.antagning.se. Anmälningsperioden för höstterminen är 15 mars till 15 april, för vårterminen gäller 15 september till 15 oktober.

Sen anmälan

De flesta program och kurser är fortfarande öppna för sena anmälningar efter anmälningsperioden. Tänk på att alla sena anmälningar behandlas i mån av tid och i kronologisk ordning. Dina chanser att bli antagen ökar därför ju tidigare du gör din anmälan. Mer information om 'sen anmälan'.

Om du blivit antagen eller resevplacerad i första urval
Efter 15 juli respektive 15 december är det tid att gå in på ditt konto på antagning.se och se resultatet av första urvalet. Glöm inte att du alltid måste tacka Ja till din plats om du vill behålla den efter andra urvalet. Du får alltid en bekräftelse från UHR när du tackat ja till din plats.

Webbregistrering sker via Mina studier

Reservplacerad?

De flesta reserver som blir antagna blir kallade efter i dagarna efter kursstart. Studieadministratören för utbildningen kontaktar dig om du blir antagen. Reservantagningen till respektive utbildning går enligt anmälningslistor, det går inte att bli antagen genom att gå på uppropsmötet. 

Antagningsordning

Högskolans antagningsordning är fastställd av högskolestyrelsen.

Antagningsordning- för förutbildning samt utbildning på avancerad nivå vid Malmö högskola
Bilaga rörande fri kvot

Senast uppdaterad av Ida Rosqvist