Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Reservantagning

Att du är reservplacerad innebär att du har möjlighet att komma in på utbildningen om någon som är antagen inte vill ha sin plats. 

Om du är reserv efter första urvalet

Om du är reservplacerad efter första urval måste du tacka ja till din plats om du vill stå kvar som reserv. Du får alltid en bekräftelse via mejl när du tackat ja till din plats och du kan se att du har tackat ja när du är inloggad på Antagning.se.

Om du är reserv efter andra urvalet

Om du är reserv efter andra urvalet behöver du inte svara på ditt antagningsbesked. Du blir kontaktad av en studieadministratör via telefon, mejl eller brev om du får en plats på utbildningen. Du kan inte bli antagen genom att komma på uppropet.

Kontrollera att dina kontaktuppgifter på Antagning.se stämmer, om vi behöver kontakta dig. Högskolan börjar kalla eventuella reserver så snart som möjligt efter uppropen och fram till cirka två veckor efter kursstart.

Hur stor chans har jag att komma in som reserv?

Det beror på hur många antagna studenter som tackar nej till sin plats. Malmö högskola kan inte svara på frågor om hur du ligger till i reservkön eftersom det beror på hur många som tackar nej till sin plats och hur många som är före dig i reservkön. Om du är reservantagen ska du bara vänta på att bli kontaktad.

Antagningsstatistik för tidigare år

Kom ihåg om du är reservplacerad

  • Du ska inte komma på uppropet. Du blir kontaktad om en plats blir ledig.
  • Kontrollera att du har rätt kontaktuppgifter på Antagning.se så att vi kan nå dig om du skulle bli aktuell för en plats.
  • Högskolan kontaktar dig inom cirka två veckor efter ordinarie upprop.

Antagningsenheten kan inte svara på frågor om hur du ligger till i reservkön - det beror på hur många av de antagna som tar sin plats i anspråk.

Om reservplacering och överintag

Flertalet utbildningar vid Malmö högskola gör ett mindre överintag och antar något fler studenter efter andra urvalet än planerat antal platser på utbildningen. Anledningen är att alla som blivit antagna till en utbildning inte alltid tar sin plats i anspråk. 

Senast uppdaterad av Ida Rosqvist