Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Distansutbildning till fastighetsmäklare

Malmö högskolas uppdragsutbildning till fastighetsmäklare är mycket populär och startade för 13 år sedan. Vi har goda referenser från hela fastighetsbranschen och det är en kvalitetsstämpel att vara registrerad fastighetsmäklare från Malmö högskola.

Vi jobbar aktivt för att din utbildning ska motsvara marknadens förväntningar. Vi har ett nära samarbete med fastighetsbranschen och tillsammans med din akademiska utbildning etablerar du ett bra nätverk under din studietid. Alla våra lärare är utbildade pedagoger med erfarenhet både från forskning och branschen, vilket innebär att du kommer att lära dig det absolut senaste.

Vad innebär uppdragsutbildning?

Uppdragsutbildning innebär att du är anställd i ett företag inom fastighetsbranschen tex. mäklarbyrå som betalar utbildningen till dig. Företaget måste vara en juridisk person, dvs. ett AB, HB eller KB. Du kan inte köpa utbildningen som privatperson. Utbildningen innehåller 4 paket (4 terminer) som leder till registrering som fastighetsmäklare. Eftersom det är företaget som bestämmer vem som ska utbildas finns det inga formella behörighetskrav på en uppdragsutbildning. Det arbetsgivaren som avgör om personens förkunskaper är tillräckliga.

Nästa utbildningstillfälle

Nästa utbildningsstart är den 26-28 januari 2017 i Stockholm.
Därefter startar utbildningen igen den 24-26 augusti 2017 i Malmö. 

 Första gången startar utbildningen på en konferensanläggning i Malmö eller Stockholm med omnejd och då ingår kost och logi. Utbildningen är i huvudsak förlagd torsdagar till lördagar och består av 6 utbildningsträffar per termin och kan på så sätt kombineras med ett vanligt arbete = distansutbildning. Du måste följa undervisningen på plats dessa 6 träffar per termin. Information om priser mm hittar du i länkarna till höger.

Läs mer om våra olika paket nedan. Varje paket omfattar en termin. 

Första steget

Fortbildningspaket för mäklarassistenter. Innehåller Juridisk översiktskurs 15 hp, Mäklarrätt 7,5 hp samt Service Management 7,5 hp. Paketet innehåller mycket matnyttigt för en mäklarassistent bl a Fastighetsmäklarlagen.   

Fastighetskunskap

Fortbildningspaket för dig som arbetar med fastigheter och bostadsrätter. Byggnaden- teknik och funktion 15 hp och Fastighetsrätt inklusive bostadsrätt 15 hp. Du bör ha läst 15 hp juridik innan du läser denna kurs. 

Ekonomi och service 

Innehåller Redovisning och ekonomistyrning i fastighetsbranschen 15 hp, Skatterätt 7,5 hp och Psykologi 7,5 hp. Paketet är lämpligt för anställda som arbetar med ekonomi inom fastighetsbranschen och inte har någon högskoleutbildning eller för dig som har en juridisk bakgrund och vill komplettera med ekonomi. 

Förmedlingsprocessen

För dig som vill komplettera en tidigare utbildning för att kunna registreras som fastighetsmäklare. Fastighetsmarknad och värdering.

Välkommen!

Besök oss igen på www.mah.se/fmu

Senast uppdaterad av Sarah Stancs