Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Odontologiska fakulteten (OD) Tandvårdshögskolan

OD

På Odontologiska fakulteten (OD) - eller Tandvårdshögskolan - vid Malmö högskola utbildas tandhygienister, tandläkare och tandtekniker. Forskarutbildningen erbjuder doktorander möjlighet att delta i kvalificerad forskning under handledning av erfarna forskare. Här utbildas också framtidens specialisttandläkare. Tandvårdshögskolan är en av regionens största tandvårdskliniker med cirka 10 000 patienter varje år.

Nyinrättat stipendium utlyses för ansökan

Härmed utlyses Eklund Foundations stipendium till Malmö högskola för främjande av odontologisk forskning som premierar oral hälsa till ansökan.

Läs mer här.

Cazandra Kjelland, student på Odontologiska fakulteten vid Malmö högskola

Fyra syskon nöjda med studieval

När Cazandra först kom till Malmö för val av studier stod staden vid havet i full blom och tandvårdshögskolan med ett alternativt urval och en prisbelönt studiemodell som lockade. I hennes fotspår följde även syskon med för tandläkarstudier i Malmö.
Läs mer om syskonen Kjelland här

tandborste

Bli patient hos oss

Till oss kan alla - barn/ungdom, vuxna eller akutpatienter - söka sig och få en kvalificerad behandling vid vår studentklinik. Dessutom betalar du bara halva priset jämfört med ordinarie tandläkartaxa. För barn och ungdomar upp till 19 år är all tandvård gratis.
Välkommen som patient

Provtagning för tandvård

Provtagning för tandvård

Det kan vara nödvändigt med en mikrobiologisk undersökning för att finna orsak till sjukdom, resistens mot antibiotika samt för att kontrollera vattenkvalitén i er utrustning. Som tandläkare eller tandhygienist kan du beställa provtagning hos oss för en mängd olika mikrobiologiska undersökningar. 
Mer information och beställning 

Nyheter

Kalender

Senast uppdaterad av Johan Portland