Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Så anmäler du konto för löneutbetalning

Med start i april kommer högskolans löner att betalas ut via Danske bank. Därför måste alla medarbetare på nytt anmäla sina kontouppgifter för att få sin lön direkt in på kontot. Detta gäller även om du är kund i Danske bank. Anledningen är att Nordea inte får lämna över kontouppgifterna till Danske Bank.

Att anmäla kontouppgifter hos Danske bank innebär inte att du blir kund hos dem. Om du inte har anmält dina uppgifter i tid kommer du i april att få din lön på ett utbetalningskort. 

Anmäla lönekonto med e-legitimation

Klicka här för att komma till inloggningen hos Danske Bank

Klicka på ”Logga in Lönetjänst” i mitten av sidan. Du skickas då vidare till en inloggningssida.

För att logga in med e-legitimation, fyll i ditt personnummer (12 siffror i formatet ÅÅÅÅMMDDNNNN) och lämna fältet för lösenord tomt. Klicka på ”Login”.

På nästa sida väljer du vilken typ av e-legitimation du vill använda, till exempel BankID, och loggar in på vanligt sätt med den e-legitimation du har valt. Du legitimerar dig mot Visma Enterprise AB.

Så anmäler du kontouppgifter

När du är inloggad klickar du på "Min profil". Välj sedan ”Lägg till kontouppgift” under rubriken ”Kontouppgifter”. Skriv in ditt clearingnummer och kontonummer och klicka på ”Spara”.

När kontot är sparat ser du det under rubriken ”Kontouppgifter” i din profil.

Anmäla lönekonto på blankett

Här hittar du blanketten för svenska banker

Här hittar du blanketten för utländska banker

Du skickar den ifyllda blanketten till din löneadministratör med internpost. På kuvertet skriver du hämtställe 70, HR-avdelningen Nereus och namnet på din löneadministratör.