Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Bilder och fotografer

Högskolans bildbank Exigus

I Malmö högskolas bildbank Exigus finns bilder som kan användas av medarbetare. Bilderna kan laddas ner i olika format, anpassade för exempelvis PowerPoint, webb eller i sitt originalformat.

Inloggningsuppgifter och nedladdning

Logga in på bildbanken med följande inloggningsuppgifter

Användarnamn: MahMedarbetare
Lösenord: Malmöhögskola2016 

När du har loggat in, väljer du mappen Rekommenderat. För att ladda ner bilden gör du såhär:

  • Klicka på den bild som du är intresserad av 
  • Välj Ladda ner i menyraden
  • Fyll i planerat användningsområde 
  • Välj det format som du vill ladda ner bilden i

Om du har frågor kring Exigus kan du kontakta Kommunikationsavdelningen.

Ladda ner bilder från nätet

Malmö högskolas bilder ska vara autentiska, trovärdiga och spegla vårt lärosäte. I vår bildbank finns det ett stort utbud bilder men ibland räcker dessa inte till, och då är det lätt att söka efter en särskild bild eller efter ett motiv på nätet.

För att du ska kunna använda en nedladdad bild i ditt material är det viktigt att den är fri från upphovsrätt. Med andra ord - att den faller under CC0, Creative Commons Zero, Public Domain eller liknande licens. Om du använder en bild med en sådan licens behöver du aldrig ange källa eller fotograf. Det finns dock flera typer av licenser där vissa kräver att du exempelvis anger fotograf eller att de inte används i kommersiella sammanhang. Detta står angivet i samband med bilden du vill ladda ner om du använder någon av söktjänsterna nedan.

Du kan läsa mer om högskolans bildspråk här.

Upphandlade fotografer

Om du saknar bilder på speciella motiv, medarbetare eller lokaler kan du anlita våra upphandlade fotografer. Bilderna levereras direkt till Exigus och kan komma att användas i andra sammanhang, om det inte finns särskilda skäl att låta bli. För att bilderna ska kunna användas krävs ett medgivande från personerna på bilderna. Denna blankett behöver fotografen ta med sig vid fotograferingen: Medgivande för fotografering (svensk) Model release form (engelsk).

Anna Wahlgren, 0732-51 69 90
wahlgren.anna@gmail.com
www.annawahlgrenphotography.com 

Håkan Röjder, 0706-38 83 88
hakan@rojder.se
rojder.se